HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Gluten Nedir?

03-06-2021 09:53
Gluten Nedir?

 Gluten bitkisel bir proteindir  buğday, arpa, çavdar benzeri besinlerde bulunur.

Gluten kullanımını bırakmanızı gerektiren başlıca hastalıklar; çölyak hastalığı, çölyak dışı gluten duyarlılığı ve buğday alerjisidir.

Gluten içeren besinler:

- Bulgur, kepek, irmik,

- Buğday unu, buğday nişastası, tam buğday un,

- Çavdar, arpa,

- Ekmek, pide, lavaş,

- Pasta, kek ve turta,

- Kahvaltılık gevrek,

- Kurabiye, bisküvi ve kraker,

-Paketli patates kızartması ve cips,

- Baharat karışımları,

- Hazır çorbalar, tarhana,

- Makarna, erişte,

- Soslu kuru yemişler,

- Kuskus,

- Et suyu, işlenmiş et,

- Et veya deniz ürünü taklitleri,

ve benzeri besinler gluten duyarlılığı olan kişiler tarafından tüketilmemelidir.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.