HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Patlıcanlı Tabule

Malzemeler

  • 2 adet kemer patlıcan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı kaynar su
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal fesleğen
  • 4-5 dal taze soğan
  • 4-5 dal nane
  • 2 çorba kaşığı nar tanesi
  • Tuz
  • Kimyon

 

Yapılışı

1.Fırın 180 derecede çalıştırılır.

2.Patlıcanlar ortadan boylamasına ikiye kesilir. Daha sonra içine baklava seklinde çizikler atılır.

3.Patlıcanlar tuzlanıp üzerlerine zeytinyağı dökülür ve fırında 25 dakika güzelce kızarana kadar pişirirlir.

4.Bulgur kaynar su ile karıştırılıp üzeri streç filmel kapatılıp dinlenmeye bırakılır.

5.Yeşillikler doğranır,nar, tuz ve kimyon bulgura ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra patlıcanların üzerine konarak servis edilir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.