HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Gluten Nedir?
Gluten; buğday, arpa ve çavdar gibi tahıl içerikli gıdalarda bulunan bir proteindir.

Gluten hangi besinlerde bulunur ?
- Bulgur, kepek, irmik,
- Buğday unu, buğday nişastası, tam buğday un,
- Çavdar, arpa,
- Ekmek, pide, lavaş,
- Pasta, kek ve turta,
- Kahvaltılık gevrek,
- Kurabiye, bisküvi ve kraker,
- Paketli patates kızartması ve cips,
- Baharat karışımları,
- Hazır çorbalar, tarhana,
- Makarna, erişte,
- Soslu kuru yemişler,
- Kuskus,
- Et suyu, işlenmiş et,
- Et veya deniz ürünü taklitleri ve benzeri besinler glüten duyarlılığı olan kişiler tarafından tüketilmemelidir.

Çölyak Hastalığı Nedir?
Çölyak hastalığı; vücudun glüten proteinini içeren besinlere karşı hassasiyet göstermesidir. Bir bağışıklık sistemi hastalığı olan çölyak tüm yaş gruplarında görülebilir. Vücut, zararlı etkenlerle mücadele etmek için ürettiği antikorlar sayesinde bağışıklık sistemini şekillendirir. Çölyak hastalığında ise vücut yararlı olabilecek bir maddeye karşı antikor geliştirmesi gözlemlenir, glüten ince bağırsaklarda hasara ve çölyak hastalığının gelişimine neden olur. Çölyak hastalığının bir tedavisi yoktur. Sadece glüten tüketiminin kesildiği durumlarda bağırsaktaki zarar önlenir ve şikayetler yok olur.

Glütensiz Yiyecekler Nelerdir?
NOG’un tüm ürünleri glütensizdir. Bunun yanı sıra; glüten duyarlılığında ve çölyak hastalığında glütensiz yiyeceklertüketilmelidir. Çölyak hastalarının sürekli olarak yaşamları boyunca glütensiz diyet yapması gerekir. Ayrıca glütenli yiyeceklerin de hangileri olduğunu bilerek uzmanların hazırladığı programlar uygulanmalıdır. Genel olarak bu tür yiyecekler; meyve ve sebzeler, beyaz ve kırmızı etler, süt ürünleri ve kuruyemiş gibi kategorilerden oluşur. Her ürün grubu içerisinde dikkat edilmesi gereken gıdalar da bulunmaktadır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.