HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Supangle

 

    Malzemeler

  • 1/2 su bardağı toz şeker (100 gram)
  • 1 tatlı kaşığı kakao (2 gram)
  • 2 tatlı kasığı pirinç unu (8 gram)
  • 1 tatlı kasığı mısır nişastası (2 gram)
  • 2 su bardağı süt (480 ml)
  • 1 su bardağı bitter çikolata (%65 kakao, 160 gram)
  • 2 adet NOG parça çikoltalı muffin

Yapılışı

1. 4 adet 120 ml'lik orta boy kase hazırlanır.

 

2. Çikolatayı benmari usulü (küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz. (not:çikolatayı benmari usulü eritmek istemezseniz, çikolatayı bıçakla çok ince şekilde doğrayarakta en son aşamada ekleyebilirsiniz)

3. Şeker, kakao, pirinç unu, mısır nişastasını orta boy tencerede karıştırıyoruz.

4. Sütün yarısını (1 su bardağını) toz karışıma ilave ve topaklanmalar kaybolana kadar karıştırıyoruz. (yaklaşık 1 dakika)

5. Kalan sütü ilave edip tencerenin dibinde ve kenarlarında kalan karışımları sıyırarak homojen bir karışım olana kadar 2 dakika tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.

6. Karışımı hızlı ateşe alıp sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz. Karışım 4 dakika piştikten sonra fokurdamaya başlayınca (karışım göz göz olunca) kısık ateşe alıp çikolatayı ilave ediyoruz. 1 dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.

7. Kapların yarısına karışımı döküyoruz. Daha sonra 1 dilim kek koyup sonra kalan karışımı kaplara bölüştürüp soğumaya bırakıyoruz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.