HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Tahinli Panna Cotta


Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (240 ml)
  • 1 + 1/2 yaprak jelatin (2 + 1/2 tatlı kaşığı toz jelatin)
  • o1 adet vanilya çubuğu
  • o1 su bardağı krema (235 ml)
  • o1/2 su bardağı pudra şekeri (80 gram)
  • o4 adet NOG tahinli kurabiye
  • o4 corba kaşığı tahin

Yapılışı

1. Yaprak jelatini orta boy bir kaseye koyup üzerini su ile doldurup 3-4 dakika suda bekletiyoruz.

2. Sütün göz kararı üçte birini küçük bir kapta kaynama noktasına getirin. Jelatini sudan çıkartıp kaynama noktasına gelen sütün içine atıp karıştırıp bekletiyoruz.

3. Kalan sütü, kremanın yarısını orta boy bir tencereye koyuyoruz.Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü çıkartıp sütlü karışıma ilave ediyoruz. Tencereyi orta ateşe alıp tel çırpıcı ile karıştırarak kayna noktasına getiriyoruz. Kaynama noktasına geldikten sonra 1-2 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz. Jelatinli sütü kremalı karışıma ilave edip karıştırıp bir kenarda bekletiyoruz.

4. Kalan kremayı orta boy cam veya metal kaba koyup üzerine pudra şekerini ilave ederek hızlı devirde 3-4 dakika krema güzelce kabarana kadar çırpıyoruz.

5. Çırptığımız kremayı sütlü karışıma ilave edip spatula ile yavaş yavaş karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz.(krema çok hızlı karıştırırsanız krema söner ve kıvamını kaybedebilir)

6. Hazır olan karışımı 4 adet servis kaplarımıza bölüştürüp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Daha sonra buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz.

7.Kurabiyelerimizi ufalıyoruz.

8.Hazır olan panna cottamızı kenarlarını bıçakla sıyırıp servis tabağımıza dikkatlice ters çeviriyoruz. Kenarlarına bisküvi parçalarını koyuyoruz. Üzerine 1 çorba kaşığı tahin döküp servis ediyoruz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.